dijous, 17 de maig de 2012

CERTAMEN DE LECTURA I VISITA A LA MANRESA MEDIEVALEl dia 14 de maig del 2012 els alumnes de cicle superior de l’escola Anton Busquets i Punset vem anar al certament nacional de lectura en veu alta. Ens van dir que arribéssim molt d’hora a l’escola. A les 8:45 vem agafar un autobús de línia. A Manresa vem esmorzar a un parc que estava a la plaça Espanya. Després d’esmorzar i de jugar una estona ens vem dirigir cap a l’escenari dels Carlins. Allà es feien els quarts de final del certament de lectura en veu alta. Per llegir havíem triat la Clara i l’Ona. Primer de tot van llegir els de cicle mitjà, en un sol grup, després els de cicle superior, que el van dividir en dos grups. En el primer hi anava la Clara i en el segon l’Ona. Tot seguit van llegir els de secundària, quan van acabar, mentre el jutges deliberaven qui havia guanyat, ens van fer un espectacle improvisat. A l’acabar l’obra, els jutges ja havien decidit el veredicte: del grup de la Clara havia guanyat... la Clara! i del de l’Ona... un nen, però els jutges la van felicitar perquè ho havia fet molt bé!
Abans de que podessin dir res tots els companys estàvem felicitant-les perquè ho havien fet molt bé!

Més tard, vem anar cap a el parc de la seu a dinar, però estava ocupat i vem decidir anar a la plaça de la reforma, un tros més avall. Després de dinar i de tenir una estona lliure, vem anar a veure un itinerari que es diu la Manresa medieval. Primer vem veure la Seu, que com el seu nom indica hi vivia un bisbe. Després vem anar a veure la muralla del Carme amb la seva església. Tot seguit vem anar cap a la estació d’autobusos, però quan ens incorporàvem al passeig Pere III els profes es van parar a una cantonada i ens van dir:- Com que és l’última sortida que farem tots junts, hem pensat que no podíem marxar sense un regal; aquest regal és un gelat. Ara entreu i demaneu del gust que vulgueu.-  Tots ens vem quedar bocabadats. Vem entrar i vem demanar el gelat del gust que volíem com: maduixa, xocolata, oreo, vainilla, nata i xocolata,etc...
Tots molt contents vem arribar a l’estació d’autobusos i en vem agafar un. A l’arribar tots estàvem cansats i molt contens d’aquesta sortida.

Reporters: Pau Bermúdez Vila i Mireia Balagueró Pradell