divendres, 26 d’octubre de 2012

CAL SOLDEVILA

El dia 23 d’octubre a les 10:00 els nens i nenes de la classe dels cuiners de 5è de Primària de l’escola de Calders vam anar al Cal Soldevila. Vàrem visitar la cuina que era molt gran, hi havia molts estris. El menjador era molt acolorit i alegre. El menjar ja el feien al matí i també pensaven el menú el dia abans. Al congelador feia molt de fred i a la nevera s’estava bé. El cuiner es diu Jordi i els seus ajudants es diuen Adela i Cristian. Els cambrers es diuen Pilar, Nasi i Jaume. També hi treballen la Laura i el Josep, però quan hi vam anar no hi eren. Nosaltres vam fer galetes i croquetes, que estaven molt bones. Quan vam acabar vam anar a la Classe de les croquetes i els hi vem deixar provar i els hi vem explicar la recepta de les croquetes. Quan les van provar els van agradar moltíssim i per això voldríem tornar anar a Cal Soldevila per aprendre més coses noves sobre la gastronomia casolana.

AQUÍ PODEU CONSULTAR LES RECEPTES DE LES GALETES I LES CROQUETES DE CAL SOLDEVILA:

GALETES
Ingredients:
500 gr. Farina.
500 gr. Xocolata.
1 Cullerada de bicarbonat sòdic.
1 Cullerada de essència vainilla.
250 gr. Mantega.
250 gr. Sucre blanc
250 gr. Sucre morè
Preparació:
1r.Agafem els 2 bols
2n.En un dels bols tirem la farina ,el sucre blanc i el morè, l’essència vainilla i el bicarbonat.
3r.Agafem l’altre bol i hi tirem els ous i la mantega,
ho barregem bé.
4t.Ho ajuntem tot en un sol bol.
5é.Hi afegim la xocolata.
6é.Ho barregem bé fins que quedi una massa.
7é.Fem boletes amb la massa (les boles no molt grans).
8é. I les fiquem al forn a 170 graus duran15 min.
9é. I llestes per menjar. (quan no cremin!!!)
OI QUE HAN QUEDAT PLANES COM UNES BONES GALETES?

CROQUETES
Ingredients:
1 Litre de llet 
325 Grams de farina
225 Grams de mantega
100 Grams de pernil o un altre ingredient que dóna nom a la croqueta
 Preparació:  
 El cuiner Jordi ens va preparar la massa el dia abans amb tots els ingredients. 
Vam partir la massa per la meitat per tenir-ho més fàcil per fer els xurros. 
Un cop fets els xurros vam tallar a dauets la massa  i amb les mans vam donar  la forma a les croquetes casolanes, que no són cilíndriques sinó rodones.
Per acabar les croquetes, es fregeixen amb oli calent... i llestes per menjar!  
  BON PROFIT!!!