divendres, 15 de març de 2013

Les CROQUETES i els CAGANERS

Les CROQUETES estem en plena feina: aquest trimestre hem triat el tema dels CAGANERS. Segurament teníem el Nadal molt present, amb el caga tió, els reis, l'arbre de nadal i els pessebres. El cas és que aquest personatge ens ha fet gràcia...

I hem fet un munt de feina, i d'altra que està per acabar! Després de posar en comú el que sabíem, ens vam fer preguntes: Com es diu? Per què es posa al pessebre? Des de quan es posa al pessebre? Es posa al pessebre d'altres països? Tots els caganers són iguals? El caganer té pare i mare? I fills?

Hem estat fent activitats diverses per respondre les nostres preguntes, ja les veureu quan us arribi l'àlbum! També ens hem aprés un poema, i hem escoltat una cançó la mar de xula. La voleu sentir? A nosaltres ens agrada molt!Hem rebut molta informació vostra que ens ha anat molt bé per anar responent les nostres preguntes. Aquí us deixem alguns enllaços interessants per si voleu fer més lectura sobre el tema:

  • http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/caganer-tradicion-catalunya-feri-santa-llucia-2275956#

Finalment, hem fet unes croquetes de caganers amb un ingredient ben especial. Amb aquest video us podeu fer a la idea de quin és...
Mmmmmm, què bons que són! Au, ja podeu observar, a través de les nostres fotografies, com vam elaborar aquestes croquetes tan particulars!!