dimecres, 30 d’octubre de 2013

Visita al parc de la Sèquia


El divendres dia 25 d’octubre, els nens i nenes de cinquè i sisè de l’escola de Calders i Monistrol vam anar a visitar una part de la Sèquia de Manresa.

Vam arribar a Sallent sota la muntanya de sal, al barri de la Botjosa, on ens esperaven dos monitors: en Miquel i l’Anna. Ens vam dividir en dos grups, cadascú amb un dels monitors.

Primerament ens fixàrem en el runam salí. Aquí vam agafar una mostra d’aigua.

Després vam arribar al laboratori de camp on hi havia les tres maletes amb diferent material (tubs d’assaigs, provetes, nitrat de plata, un termòmetre...). Teníem tres tipus d'aigua per analitzar de diferents zones i vam comprovar que la que tenia més presència de clorur era la del runam salí.

Vam continuar el camí i per la Sèquia, aquest canal medieval que agafa les aigües del riu Llobregat i les porta fins a Manresa, tot fixant-nos en els animals, plantes, arbres, rastres d’animals, ponts de lloses, casetes de bagants, barraques de vinyes...

Després vam dinar al mig del bosc i en acabar encara ens quedava temps per poder jugar una estona. Vam continuar vorejant un tros més de Sèquia fins arribar al lloc on hi havia l’autobús per tornar a l’escola.

Ens ho vam passar molt bé!Atenció!!!  Si voleu mirar les fotos estan penjades al blog de la Zer 
(www.moianesponent.blogspot.com)