dimecres, 26 de març de 2014

SORTIDA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE TERRASSA

El dia 6 de març els alumnes de Cicle Mitjà de Calders i de Mura vam anar a visitar el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa. En primer lloc vam fer un taller d'experimentació "Vine a fer Ciència" i vam fer de científics.
Primer vam plantejar una hipòtesi, després  la vam comprovar. Vam haver de deduir si el què va passar a l'experiment era màgia o química, ja que l'aigua que vam posar dins d'un got va desaparèixer. El resultat va ser una reacció química en la qual es va posar una substància que es deia poliacrilat de sodi (que és un material que hi ha dins els bolquers) que el que va fer va ser absorvir l'aigua i convertir-la en unes boletes gelatinoses. El resultat va ser sorprenent!
Després vam observar què canviava quan barrejavem dos materials líquids diferents (aigua i alcohol). Vam comprovar que la massa no variava i que el volum es reduïa. Les molècules d'aigua són més grans que les d'alcohol i aquestes últimes ocupen els espais que queden entre les anteriors , per tant el volum queda reduït.
I per últim vam fer quatre exploracions òptiques.

Per la tarda vam visitar tot el museu: la maquinària tèxtil, els transports, un apartat matemàtic, per cert molt interessant, màquines simples, compostes,... i un munt de coses més. Ens va agradar molt tot. Vam aprofitar molt el temps i vam aprendre moltes coses, ens van passar les hores volant.
                                 
                                                                                        Classe de les Bombetes. Calders