dilluns, 29 d’octubre del 2012

COLÒNIES DE CICLE SUPERIOR


Els alumnes de cicle superior, de la Zer el Moianès Ponent vam anar de colònies a l’Escala per aprendre la història d’Empúries i dels habitants que hi havia, també dels éssers vius que hi viuen i el Cap de Creus.                                                  
El primer dia, en arribar el camp d’aprenentatge d’Empúries, ens van explicar com aniria tot i en acabar ens van portar a les habitacions. Més tard, després d’endreçar les maletes, ens van avisar que ens havíem de reunir a l’aula de d’alberg, i allà ens van dir que havíem de preparar les bosses per anar a les ruïnes d’Empúries i més tard anar al museu. La sortida va anar molt bé perquè el dia era clar i molt bonic, va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses. En acabar aquesta activitat, vàrem anar al museu on es trobava l’estàtua del Déu Escolapi. Ens van explicar que quan varen trobar l’estàtua la varen traslladar a Barcelona i quan va fer cent anys que estava a Barcelona, la van tornar a portar a Empúries. Més tard, en acabar, ens en vam tornar a l’alberg i ens van explicar que aniríem a la platja i que agaféssim la tovallola i ens canviéssim i que ens trobaríem a l’entrada per anar tirant. Quan i vàrem ser tots vàrem marxar a la platja. Primer de tot vàrem berenar, i els qui volguessin banyar-se que es banyes i els que no van voler banyar-se se’n varen anar a les roques a mullar-se els peus. Després d’una bona estona, ens varen dir que ens afanyéssim a eixugar-nos i a anar a l’alberg per dutxar-nos. Més tard, quan ja vàrem acabar de dutxar-nos ràpidament, vàrem anar a sopar; va ser molt bo. I quan vàrem acabar, va venir una persona que es diu Baltasar que ens va tocar unes cançons amb una guitarra. Va ser molt entretingut, divertit i interessant. En acabar ens varen explicar que faríem un joc de nit  que es tractaria d’anar amb parelles i trobar una persona que s’amaga. En acabar ens en vàrem anar a les habitacions.
Al dia següent, quan ens llevarem, ràpidament vam anar a esmorzar; el menjar era molt bo. Més tard, en acabar, ens cridaren per informar-nos que no podríem anar a el Cap de Creus perquè feia mal temps, més tard ens van informar que a la nit faríem uns anuncis preparats per nosaltres i dividits en grups i que ja podíem començar a preparar-los. A continuació ens van dir que anéssim a l’aula on ens ensenyarien el Cap de Creus amb un projector, ens van explicar moltes coses interesants. Després d’acabar ens van deixar jugar una estona, tot seguit vam anar a dinar. Era molt bo el menjar. En acabar el dinar vam fer els grups que havíem fet el primer dia, per visitar Sant Martí d’Empúries. Allà vam aprendre moltes coses sobre el castell, l’església i el pou. A més d’això vam veure les diferents plantes que viuen a la zona. El acabar la visita vam tornar a l’Alberg per dutxar-nos i acabar de preparar els anuncis i anar a sopar. Després de sopar vam començar els anuncis que van estar molt bé i tot seguit vam fer disco per acomiadar-nos de la última nit.
Quan vam despertar-nos, vam preparar les maletes. Després, vam deixar les maletes a punt i a esmorzar!
A continuació vam anar al Museu de l’Anxova i la Sal, al poble de l’Escala. Vam veure moltes coses, la barca d’anar a pescar, com preparaven les anxoves i arengades, algunes àmfores del temps dels romans... i ens van explicar com era de dura la feina de pescador. Vam fer un joc de pistes per trobar com es deien  algunes de les coses que es podien trobar al museu. Quan vam tornar a l’alberg, vam dinar, temps de jugar i marxar. 
 

Equip de redactors de 5è.