dijous, 27 de març de 2014

CI: Sortida a Montserrat

Montserrat és una muntanya màgica, està plena de formes que ens recorden animals, o altres coses curioses. Montserrat també té molts animals diversos. Els ocells són molt cantarins i responen quan els crides en el seu idioma...

Els nens i nenes de CI de le ZER vam gaudir de tot això i més en aquesta muntanya blava. Dues guies ens van acompanyar en les activitats i ens van explicar coses molt interessants. Després d'esmorzar vam caminar un bon tros fins a l'ermita de Sant Miquel, i allà les guies ens van explicar com es va formar la muntanya, i per què té aquesta forma tan especial. Les seves punxes recorden personatges diversos: una mòmia, un elefant, un mico... Per això els hi han posat aquests noms! Les guies també ens van explicar quins animals hi viuen... El moment més extraordinària va ser quan vam parlar dels ocells: les guies ens van posar amb un reproductor els seu cant, i vam sentir com les mallerengues i els pits-roigs ens responien quan sonaven seus refilets! Va ser genial!

Un cop vam acabar l'activitat de natura, vam anar al santuari a escoltar els escolanets, que també refilen com ocellets amb les seves veus espectaculars.

Un dinar ben bo a la plaça, i cap al museu! Allà dins hi ha quadres i escultures per tot arreu, però nosaltres ens vam parar a escoltar les històries i llegendes sobre la Moreneta, tan interessants... Sabieu que la Moreneta era blanca els primers anys d'existència?? Però la van pintar amb una pintura de plom que es va anar enfosquint i enfosquint... I quan uns restauradors al cap de molts anys la van restaurar, la van pintar més negra encara perquè no sabien que el seu color original era blanc! Oi que és interessant?

I interessant també va ser anar a veure les mòmies... Perquè n'hi ha més d'una! A més de la mòmia d'una persona, hi ha la d'un cocodril, un gat, un falcó... I les històries que les acompanyen també ens van agradar moltíssim!

Vam tornar de Montserrat amb la màgia impregnada en el nostre cos... És, realment, una muntanya molt especial!br />