dimarts, 17 de febrer de 2015

CS:Experimentem amb l'energia

Aquest any ha vingut una noia a fer les pràctiques de mestre amb nosaltres, la Laura, i ens ha ensenyat les diferents fonts d’energia que existeixen i en què es transformen. Nosaltres hem fet uns experiments relacionats amb diferents energies.
Un grup ha fet un experiment per a ensenyar el magnetisme, que és la força d’atracció o repulsió dels imants. Fan aquesta força perquè tenen un pol positiu i un negatiu. Ens ho han ensenyat amb uns peixos dins d’uns safata, amb un iman al peix de  dins i un altre en un pal que fa de canya.
Un segon grup ha fet un electro-imant, a través d’una pila que té energia elèctrica, amb fil de coure i un clau han ensenyat que fa d’imant amb un clip si hi ha electricitat. El magnetisme ajuda a produir electricitat i l’electricitat produeix magnetisme. Aquest grup també ens ha ensenyat que amb una força en moviment, juntament amb el magnetisme de dos imants produeixen energia elèctrica, com per exemple, un lot o una dinamo de bicicleta.
El tercer grup vam fer un anemòmetre, que és una eina per mesurar la velocitat del vent. Vam aprofitar per explicar que s’assembla a un molí de vent, que aprofita la força del vent per convertir-la en electricitat quan gira.
I un quart grup hem fet una sínia, una roda hidràulica per veure que amb la força de l’aigua es mou la roda i també es pot produir energia elèctrica.

Us ensenyem unes fotos de les activitats que vam fer amb ella i també de com hem fet aquests experiments.

Jonathan i Júlia

1 comentari:

Laura del Paso ha dit...

Hola nois! Veig que heu posat en pràctica tot el que vam aprendre junts: quina bona notícia! Això vol dir que vam fer una bona feina.

Seguiu treballant i fent coses tan xules!

Una abraçada,

Laura.