dijous, 18 de juny de 2015

ESTALVI ENERGÈTIC: EURONET 50/50

El curs 2013-2014, tots els alumnes de l'escola vam començar un projecte d'estalvi energètic impulsat des de l'ajuntament amb l'ajuda de tres tècnics especialistes en el tema: en Jordi Mir, la Núria Codina i en Marc Martín. Vam aprendre a fer un ús adequat de tots els aparells elèctrics de l'escola i de la calefacció. També vam  aprendre a responsabilitzar-nos de la importància de la despesa energètica.
Durant aquest curs 2014-2015, hem entrat a formar part del projecte de la Diputació de Barcelona Euronet 50/50, en el qual hem creat una comissió d'estalvi energètic formada per dos alumnes i dues mestres de l'escola, els tècnics especialistes i el regidor de medi ambient de l'ajuntament. Aquesta comissió ha continuat vetllant per seguir amb l'estalvi energètic del curs passat. La meitat de l'estalvi aconseguit durant aquests dos cursos s'està reinvertint en  millores del pati escolar, amb una plantada d'arbres i arrenjaments diversos.
Com a cloenda de les activitats realitzades aquest curs, la Diputació ens va convidar a tots els membres de la comissió a "La festa de l'estalvi energètic 50/50" que es va fer al Museu Marítim de Barcelona. Durant la festa vam poder intercanviar amb altres escoles i instituts els treballs que tots hem fet durant aquests anys. També vam poder gaudir de tallers, d'un esmorzar i de l'espectacle científic d'en Dani Jiménez.