dimarts, 9 de juny de 2015

CS: Petits Moments de Somriures de Bombai

Com a Charles Chaplin vam fer curtmetratges sobre petits moments de Somriures de Bombai, una novel·la de Jaume Sanllorente. Per si no sabeu de què va el llibre, us descrivim cada escena:

Grup 1: Andrea, Júlia, Laia i Cristina.

Trucades decisives: En Jaume, després d'haver visitat per segona vegada l'Índia i haver conegut un orfenat amb 40 nens a punt de tancar -perquè estava en números vermells-, truca a diferents ONGs de Barcelona perquè puguin fer-se càrrec de l'orfenat. No troba ningú que el pugui ajudar, així que decideix fer-ho ell.

Idees d'en Jaume: Un cop presa la decisió, explica per primera vegada la seva idea als seus amics, en Miquel i la Sònia. Està molt nerviós perquè sap que la decisió canviarà per complet la seva vida. Després, s'escenifica el moment en què en Jaume té la idea per al nom de la seva ONG: SONRISAS DE BOMBAY.

Grup 2: Anna, Lluna, Marina i Martina.

Pooja: En el seu segon viatge a l'Índia Jaume viatja a Bombai. Allà coneix la Pooja, una nena dels slums. Ella li ensenya casa seva, i Jaume es queda parat de l'hospitalitat que tenen els indis encara que no tinguin gaires recursos.

Ajuda per a uns nens: En Jaume està treballant al seu despatx a Bombai, i un company el ve a avisar perquè hi ha una emergència a Matunga (un barri de Bombai): després d'un accident uns nens es queden sols i estan a punt de caure en mans de traficants de nens i nenes...

Grup 3: Ferran, Nil Barquero, Oriol i Jonathan.

Aigua de l'esperança: En Jaume està aprofitant per mirar el correu electrònic avui que té corrent elèctrica tot treballant (que no sempre n'hi ha a l'Índia), i rep una visita peculiar. En Jaume també té una reacció força inesperada.

El noi que necessita ajuda: Una nit, en Jaume ha de dormir en un banc perquè deixa la seva casa en uns nens que s'han quedat sense família d'acollida. Allà, es troba el mateix noi que fa temps va fer aquesta visita a en Jaume, està plorant en un banc desesperat perquè tot li va malament. Tot i que en Jaume el reconeix, decideix ajudar-lo.

Grup 4: Nil Navarro, Joel, Aleix i Marcel.

El nen i la cola: En Jaume rep una altra visita d'un company quan està treballant. Aquest cop hi ha un nen que està fent malifetes i juga amb la seva salut perquè s'ha quedat sense família. Aquest nen necessita ajuda i el van a buscar a darrere de l'estació de tren. Van estar contents de poder-lo ajudar però a la vegada tristos per no poder ajudar encara a més nens i nenes que ho necessiten.

9 hores cantant per unes llibretes: En Jaume va a buscar unes llibretes que li han enviat des de Catalunya pels seus nens, però la policia, que de vegades és una mica corrupta, li demana 1000 rúpies. En Jaume es nega a pagar aquests diners, així que decideix posar-se a cantar cançons per fer-se pesat i acabar amb la paciència d'aquells senyors...

Hem fet el guió nosaltres triant els moments del llibre que més ens han impactat. A plàstica hem après a editar vídeo així que tot el treball l'hem fet nosaltres. Al final hem posat fotos del moment de gravació i hem fet un making off.

Desitgem que us agradi!!!

Aprofitem per donar les gràcies a tothom qui ha participat en la llumineta que vam vendre per aconseguir diners i poder posar el nostre granet de sorra en el projecte de Somriures de Bombai. Vam recaptar 235 euros i es va sortejar un quadre de la paret blanca de Montse Soler i el llibre de Somriures de Bombai, el viatge que va canviar el meu destí.

Cicle Superior: Charles Chaplin


I ahir, 17 de juny del 2015, gairebé tots els alumnes de Cicle Superior, acompanyats per algunes famílies vam assistir a una conferència de Jaume Sanllorente en una universitat de Barcelona i el vam poder conèixer en persona!!! Estàvem realment emocionats al poder conèixer el protagonista de les històries que hem conegut al llarg del curs. I a més al final ens va poder signar els llibres que hem comprat, és molt simpàtic! Us deixem amb les fotos.