dijous, 17 d’octubre de 2019

ESPAIS MATEMÀTICS MITJANS I GRANS

La setmana passada vam concloure la primera tanda d'espais d'aquest curs. Com a cicle inicial, el taller va girar entorn la numeració i, especialment, càlcul. Ens vam dividir en tres grups i cada grup passava per diferents racons on hi havia una activitat que de formes vàries treballava les habilitats de càlcul.

Hi havia un joc que es diu Quadrats de Domino on cal decidir un nombre que serà l'objectiu. Llavors cal aconseguir que cada costat del quadrat sumi aquell nombre de forma independent sense utilitzar la mateixa fitxa dos cops. Calia descomposar, sumar i/o restar per tal de trobar la combinació perfecte.

El segon joc tenia també una mica de ciències, ja que calia fer hipòtesis que després es comprovaven. Hi havia un seguit d'accions que s'anaven fent i s'havia de fer una aproximació de quants cops seríem capaços de fer-la en un temps determinat. Aquest temps anava augmentant de manera que cada predicció era més aproximada si trobàvem l'estratègia adequada (dobles, triples...).

Finalment, l'última estació era de problemes i vam fer servir els ordinadors. Cada nena o nen triava el seu curs i havia d'anar resolent problemes que progressivament augmentaven de dificultat i posaven a prova les habilitats de comprensió escrita, el raonament o l'estratègia.

Us deixem un recull de fotos.

Fins aviat!


 Espai matemàtic 1