divendres, 19 de novembre de 2021

BASEBALL

El dimarts 9 de novembre va venir la Sílvia a explicar-nos què era el baseball, perquè ella hi havia jugat. Ens va explicar que es jugava amb dos equips i que a cada equip hi jugaven com a mínim  9 persones. Un equip era l'atacant que té el bat i l' altre que té la pilota. Hi ha quatre bases. Una és el punt de sortida  que també és el punt d'arribada. Més al centre hi ha la part del "pitchet" i darrera del  "cratcher",que és el que està darrera del punt del sortida. Hi ha àrbitre que es col·loca darrera del "cratcher".

 De l'equip de la pilota, és a dir, l'equip del "pitchet" hi ha un jugador a cada base. Els altres estan fora de la part on hi ha les bases. L'equip que té el bat uns estan asseguts i un bateja.
El partit comença quan el "pitchet" tira la pilota bombejada i l'ha de tirar per sota la cintura i l'altre jugador de l'equip  l'ha de colpejar. Pot tocar-la de dues maneres, una és diu la bola arriscada, que és batejar i tirar la pilota el terra i córrer molt ràpid i l'altre és batejar i tirar la pilota molt lluny. Un cop bategen han d'anar a una base.

 També ens va explicar que hi havia una manera de que l'equip del "pitchet" passés a ser l'equip que bateja i és eliminant tres jugadors de l'altre equip. Els jugadors es poden eliminar o fent tres strikes, un strikes és fa fallant quan el "pitchet" et tira la pilota bé o tocar la pilota i que vagi fora del camp, però si fa dos strikes i tira la pilota fora es torna a repetir. Si el jugador té dos strikes, si tira la pilota fora no es compta com strike. També es pot eliminar els jugadors si bateja i agafen la pilota a l'aire. També s'elimina si al batejar un jugador de l'equip de "pitchet" agafa la pilota i toca un jugador dels que bategen i  no està a cap base. Però si un jugador no pot tornar a la base del darrera només que un de l'equip del "pitchet" agafi una pilota i toqui la base on ha d'anar està eliminat. Hem vist que és molt diferent el joc del "pichi" ha hagut normes que ens han agradat moltíssim i ens ha agradat molt.

Júlia A.                

Entrada destacada

A infantil fem tasques