dimarts, 2 de novembre de 2021

TALLER DE ARBRES

Avui dia 28 d’octubre ha vingut a fer-nos un taller sobre els arbres en Xavier Serrano. En Xavier ens ha explicat moltes coses sobre els arbres i només començar la classe ja ens ha preguntat què sabíem dels arbres i nosaltres li hem respòs que donaven oxigen i el diòxid de carboni, és l'aire que ells respiren però a la nit ells respiren el mateix aire que nosaltres, l' oxigen. També li hem explicat que amb els arbres podem fer-hi moltes coses com els mobles i una de les coses que també podem fer amb els arbres és fer foc per poder estar més calents a l' hivern. 
 Llavors hem anat a fora a veure els diferents arbres de l’escola i els que ens envolten com els de l’aparcament i alguns del bosc de darrere l’escola. 
En Xavier ens ha explicat quins arbres eren de fula caduca i quins arbres eren perenne. Els de fulla caduca són els que els cauen les fulles i el perenne són els que no els cauen. Amb les fulles que els hi toca més el sol agafen CO2 i amb les arrels agafen aigua això que agafen les fulles és com un aliment per a ells i amb l’aigua que agafen per les arrels a l'estiu la porten a les fulles de dalt de tot. Llavors aquesta aigua s’evapora i es converteix amb humitat i per això quan ens posem sota una arbre no fa tanta calor com a sota el sol. 
 Una altra cosa que hem après és que com que normalment a les fulles de dalt els toca més el sol que a les de baix, les de baix ja no li serveixen tant a l’arbre així que decideix que caiguin. Quan les fulles tenen puntets significa que tenen alguna mena de fongs. També ens ha explicat que si li trenquéssim una branca a un arbre, el tros que encara quedaria a l'arbre es podriria. En aquest cas si la branca fos petita no hi hauria cap problema, però si la branca fos més grossa podrà tenir algun problema. 
 Una cosa molt interesant que ens ha dit ha sigut que els arbres poden arribar a viure fins a 600 anys, però si el vas tallant i va creixent i el vas tallant i vas fent això l'arbre pot viure més i tot. Si algun dia heu vist un arbre que té com unes boletes a la branca és que de aquella branca per aquelles boletes hi poden sortir més branques, però si son bastant gruixudes no us confongueu, amb les boletes que hi ha abans de que neixi una flor. 
L'última cosa que us explicaré es que tots els arbres a l'estiu la seva ombra es bastant fresca, es a dir, que si et poses a sota baixen una mica més les temperatures, però amb les coníferes això no passa, els arbres que son coníferes son els xiprers, els pins, els avets... es diuen així pel seu tipus de fulla. La seva fulla és molt prima i per això no agafen amb facilitat com els altres arbres el CO2 o altres coses que per a ells són aliments. 
I que passa si no ho poden agafar amb tanta facilitat?  Doncs que les arrels també els costa més agafar l’aigua perquè no tenen tant aliment i no poden evaporar tanta aigua i per això poden ser més grans però la seva ombra no és tan fresqueta. 

 HEM APRÈS MOLT GRÀCIES A AQUEST TALLER QUE ENS HA FET EN XAVIER SERRANO, MOLTES GRÀCIES XAVIER!!


HELENA 
 Per veure més fotos, cliqeu aquí.

Entrada destacada

A infantil fem tasques