dimecres, 16 de febrer de 2022

TALLERS A LA COMUNITAT DE PETITS


El divendres 4 de febrer, vam fer un taller amb la tècnica del decoupage que ens va ensenyar la mare de la Valentina de primer, la Meritxell Camins. Vam decorar un pot de vidre ben bonic per posar-hi una espelma. Primer, vam escollir el tovalló que més ens va agradar (n'hi havia molts!),  vam retallar els dibuixos i amb una cola blanca especial els vam enganxar en el pot. Amb pintura vam pintar els trossets que quedaven per tapar el pot. Després hi vam posar una pasta blanca per dissimular els retalls i un cop va estar tot ben eixut, la Meritxell, ens va deixar triar tot de coses per decorar: estrelles, flors, cors, papallones, cintes... i ens les va enganxar amb silicona. El resultat va ser espectacular, increïble!!! 


I el dimecres 9 de febrer, vam fer el taller de bombolles de sabó de la maleta que ens va portar el Centre de Recursos. 
Per fer bombolles necessitem fer un preparat amb aigua, sabó de rentar plats tipus Fairy  i glicerina. Per no mullar tota la classe ens en vam anar a baix al pati.
En el cubell on hi havia la barreja, hi anàvem posant tot de suports metàl·lics de diferents formes: quadrats, triangles, cubs, prismes, rodones...  Sabeu que vam veure i descobrir? Que no importa la forma que tenien els suports, perquè sempre sortien les bombolles en forma d'esfera, sempre! Al final vam descobrir que tot és a causa de la tensió superficial i de l'aire  que entra dins la bombolla.
N'hi havia que pujaven molt amunt, i llavors s'hi veien els colors de l'arc de Sant Martí. També ens van  sortir esferes molt grans i algunes, semblaven botifarres abans no sortien del suport.  Ens va agradar moltíssim, va ser molt divertit!!!!