dijous, 3 de febrer de 2022

VISITA A L'AJUNTAMENT

El dia 1 de febrer el grup de grans vam anar a l'Ajuntament, abans d'entrar ens vam separar per dos grups. El grup 1 va ser el primer en entrar. 
Primer de tot quan entrar vam anar a una sala on hi havia tot de fotos de tos els  alcaldes de Calders. A sota de les fotos hi havia les dates de quan cada un va ser alcalde, és a dir, des de quin any van ser alcaldes fins a l'any que ja no ho van ser.

En aquella sala hi havia una taula plena de cadires on hi vam seure per estar més còmodes durant la explicació. Al cap de pocs segons va venir Eduard, i només començar ens va dir que abans de que ell fos alcalde el Sergi (el director i mestre de l'escola) havia set regidor! Després d'això ens vam quedar al·lucinats però haviem de continuar l'explicació i això vam fer.
Ens va explicar moltes coses com què era un regidor:
Un regidor és un representant del poble i en aquest poble ens podem trobar de regidors a l'Eduard que es l'alcalde, la Mireia, la Teresa, la Tati, l'Esther, la Sagrari i com a regidor d'esports al Domènec, també el coneixem com a Dome. L' Eduard ens va dir que 
aquest any hi havia 7 regidors  i que l'any que bé n'hi hauran 9.

També ens va explicar que a Calders hi han 1.150 habitants!
Unes de les altres coses que ens va explicar van ser què és un interventor, que és com un secretari. També que no per ser alcalde pots fer el que vols, has de seguir les lleis i tot el que facis ha de beneficiar a tot el poble, per exemple, si ell tingues un parc infantil al davant de casa, ell no podria posar un tobogan perquè els seus fills s'ho passin millor, no, ell ho tindria que fer si el parc estigues amb mal estat. Perquè així sí que beneficiaria a tot el poble o almenys a la gent que hi anés allà. Una cosa que li vam preguntar és que si per ser alcalde has de tenir una carrera, ell ens va respondre que no però si que s'ha de tenir de tenir coneixement.

Ell ens va explicar que en l'ajuntament el que fan és administrar els interessos i les necessitats del poble.
Abans d'acabar la Jana Cortina es va fixar en que el seu avi havia set alcalde del poble i l'Eduard li va dir que li semblava que el Lluis Cortina (l'avi de la Jana) havia set l'ultima alcalde de Calders de l'època franquista.
 
Quan érem apunt de marxar ens va dir si volíem anar a l'antiga presó i nosaltres vam respondre que sí molt contents.
Vam baixar a l'antiga presó i per baixar hi havia uns esglaons molt alts. Quan ja érem al quartet de la presó li vam demanar a l'Eduard si algú hi havia estat presoner, ell ens va respondre que no ho sabia.
Allà vam veure una cadena molt gran i vam preguntar que era. L'Eduard ens va respondre que allò servia per lligar de la cintura als presoners que no sabem si en van arribar a tenir.

Quan el grup 1 vam sortir de l'ajuntament, va entrar el grup 2 i mentre els del grup 2 eren a dintre de l'ajuntament els del grup 1 vam anar des de la figuereta fins al final de carrer Manresa per grupets de tres apuntant les llindes de les cases.

Quan vam acabar vam fer una mica de pati fins a les 11 i llavors vam anar a l'escola.

VA SER SÚPER DIVERTIT!!!  

 

HELENA MEDINA LÓPEZ
Per veure més fotos, cliqueu aquí.