dimarts, 22 de novembre del 2022

Projecte Rius

El dia 16 els grans vam anar al riu Calders. Abans de marxar el Sergi ens va donar un paper per apuntar les dades del riu. Vam caminar tres quarts d'hora. Allà ens vam trobar la Conxita i la Dolors que van ser les que ens van fer el taller del Projecte Rius. Allà ens van explicar que faríem i de què era el Projecte Rius. El Projecte Rius és una iniciativa de l'associació Hàbitat, una entitat sense afany de lucre que des del 1997 treballa per apropar les persones als rius i les rieres. 
"El projecte neix al Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (Facultat de Biologia), on professorat i alumnes conceben una iniciativa que combina la vessant ambiental amb la social, ideant així un gran projecte de participació ciutadana i de voluntariat ambiental per l'anàlisi, seguiment i millora dels ecosistemes fluvials.

El Projecte Rius basa la seva tasca en tres pilars fonamentals:  

  • La importància de l’educació per conèixer millor els ecosistemes aquàtics.
  • La constància del treball del voluntariat, que vetlla per la conservació d’un tram de riu a l’àmbit local.
  • El foment de la participació ciutadana, com a eina fonamental que ens condueix cap a una societat més conscient i capacitada per emprendre accions de protecció i millora d’aquests ecosistemes."
 Quan vam començar l'activitat el Carles i jo vam anar a omplir dos gots d'aigua per després saber el pH de l'aigua. Llavors vam fer grups de tres i un de dos. Amb els grups vam apuntar les dades del riu, la velocitat de l'aigua, vam mesurar la llargada del riu... També vam mirar el pH de l'aigua. Vam agafar dos tubs d'assaigs i allà hi vam posar l'aigua del riu i també unes pastilles. Llavors va ser el moment més divertit!!! 
ANAR A BUSCAR ELS ANIMALS A DINS L'AIGUA!!! 
I després ens vam acomiadar i vam tornar a l'escola!

Jaume San Nicolàs i Comellas